Lekovito bilje
  • Novi broj
  • Novosti
  • Fitoterapija
  • Biljka meseca
  • Intervju
  • Mala kućna apoteka
  • LB Jelovnik
  • Saveti
Biljka meseca
Jagorčevina: Čisti krv i disajne organe
Arnika – lekovita vidarica s planina
Divlji origano – kralj lekovitog bilja!
Đumbir – da pucate od zdravlja!
Očajnica – da lakše dišete!
Biljka meseca: Podubica – spas za žuč i...
Valunzi na trideset u hladu? Držite se, stiže...
Ivanjsko cveće čisti creva i bubrege
Tikvice – čuvari zdravlja
Šargarepa- Riznica zdravlja

Lekovito bilje

  • Novi broj
  • Novosti
  • Fitoterapija
  • Biljka meseca
  • Intervju
  • Mala kućna apoteka
  • LB Jelovnik
  • Saveti
LB JelovnikUncategorized

Rižoto s pečurkama

za 4 osobe
Vreme pripreme: 45 min.
Mrsno jelo

200 g šampinjona
150 g bukovača
150 g šitake pečuraka
100 g mariniranih pečuraka po želji
180 g pirinča
2 dl neutralne pavlake
1 praziluk
1 kašika parmezana
4 kašike ulja
mešavina začina, biber

1. Praziluk očistiti i sitno iseći, bukovače i šitake pečurke iseći na kockice.
2. Šampinjone iseckati na listiće, a marinirane pečurke ostaviti u komadu.
3. Integralni pirinač napola obariti u slanoj vodi, pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti praziluk, dodati šitake i bukovače, te i njih kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok pečurke ne budu napola gotove.
5. Zatim dodati pirinač i šampinjone, te dinstati još 10 minuta.
6. Nakon toga sipati neutralnu pavlaku, marinirane šampinjone i začine po ukusu, pa uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok pirinač ne upije suvišnu tečnost. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i polako promešati.

Savet plus: Za pripremu ovog jela možete koristiti i neke druge vrste pečuraka po želji.
Preporučena salata: paradajz
Preporučeno piće: belo vino

Foto: Thinkstock
 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA LEKOVITO BILJE!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Lekovito-bilje

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Rižoto s pečurkama was last modified: December 15th, 2017 by Marina Marić
recepti
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Kako se izboriti sa niskim krvnim pritiskom
next post
Alge – hrana dugovečnih

Pogledajte obavezno i ovo

Ražane palačinke

Raž – žitarica broj jedan!

Pobedite lajmsku bolest: Tajna je u snažnom...

Pohovani cvetovi badema, hleb od crvene deteline.....

Oprezno sa semenkama

Lekovita jela od integralno pirinča

LB jelovnik: Mafini sa šampinjonima i renom

Zelene palačinke

Keleraba – ukusna i zdrava

Testenina sa tunjevinom i majčinom dušicom


Leave a Comment Cancel Reply

Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu

  • Zavirite u februarski broj!

  • Medunika i ruzmarin – spas za ukočene zglobove

  • Lekovita jela od prokelja

  • Zdravom hranom do zdravog srca

  • Da kosa brže raste

  • Nemojte sami sebi postavljati dijagnozu!

  • Oprez: Biljke imaju i loših strana

  • Šta će vam lekovi za bolove, kad imate bilje?

  • Efikasne obloge za sve boljke

  • Bršljanom protiv kašlja

Biljka nedelje

  • Jagorčevina: Čisti krv i disajne organe

  • Arnika – lekovita vidarica s planina

  • Divlji origano – kralj lekovitog bilja!

  • Đumbir – da pucate od zdravlja!

  • Očajnica – da lakše dišete!

Najpopularnije na sajtu!

  • Zavirite u februarski broj!

  • Ulje od lovora ublažava otok limfnih žlezda

  • Travke ublažavaju KOLITIS

  • Gubitak čula ukusa i mirisa: Domaći lekovi rešavaju problem

  • Polipi na materici: Operacija nije jedino rešenje

  • List oraha i šišarke bora regulišu rad štitaste žlezde

  • Facebook
  • RSS
Footer Logo

@2016 - lekovito bilje. All Right Reserved.


Back To Top