za 4 osobe
Vreme pripreme: 45 min.
Mrsno jelo
200 g šampinjona
150 g bukovača
150 g šitake pečuraka
100 g mariniranih pečuraka po želji
180 g pirinča
2 dl neutralne pavlake
1 praziluk
1 kašika parmezana
4 kašike ulja
mešavina začina, biber
1. Praziluk očistiti i sitno iseći, bukovače i šitake pečurke iseći na kockice.
2. Šampinjone iseckati na listiće, a marinirane pečurke ostaviti u komadu.
3. Integralni pirinač napola obariti u slanoj vodi, pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti praziluk, dodati šitake i bukovače, te i njih kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok pečurke ne budu napola gotove.
5. Zatim dodati pirinač i šampinjone, te dinstati još 10 minuta.
6. Nakon toga sipati neutralnu pavlaku, marinirane šampinjone i začine po ukusu, pa uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok pirinač ne upije suvišnu tečnost. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i polako promešati.
Savet plus: Za pripremu ovog jela možete koristiti i neke druge vrste pečuraka po želji.
Preporučena salata: paradajz
Preporučeno piće: belo vino
JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA LEKOVITO BILJE!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Lekovito-bilje
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net