Ako ste ikada patili od kamena u bubregu, znate da je to veoma bolno stanje. Bubrežni kamenci mogu da budu u organima mesecima, pa čak i godinama bez ikakvih simptoma, ali kada se pokrenu uzrokuju ekstremni bol, a u mokraći se obično pojavljuje krv, mulj i komadići kamena. Cilj je da se upotrebom veće količine vode i analgetika kamen izbaci što pre i uz što manje tegoba. Međutim, to nekada ne ide glatko, jer kada kamen stigne do mokraćne bešike, on mora proći i kroz uretru, što je takođe velika neprijatnost. Dodatna komplikacija je ako se kamen zaglavi u uretri. Budući da muškarci imaju duži mokraćni kanal, u ovakvom stanju njihov problem je veći.
Priprema: Dva limuna potopiti u mlaku vodu u kojoj je prethodno razmućena kašika sode bikarbone. Nakon pola sata limunove iseći na komade i neoljuštene ih staviti u blender. Očistiti 250 g korena peršuna, usitniti ga na komade i dodati u blender. Kada se sve dobro isitni, dodati po 250 g domaćeg meda i maslinovog ulja, te jednu šolju javorovog sirupa. Mešati sve dok se ne formira glatka smesa. Sipati pripremljen sirup u čistu staklenu posudu i čuvati ga u frižideru. Kašiku sirupa uzimati svako jutro na prazan želudac.
JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA LEKOVITO BILJE!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Lekovito-bilje
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net