Sastojci:
– 2 cvekle srednje veličine
– 250 g leblebije
– sok od jednog i po limuna
– 5 čenova belog luka
– 1/2 kašičice soli
– 2 kašike maslinovog ulja
– 2 kašike vode
Priprema:
Oprati cvekle i kuvati ih u vodi dok ne omekšaju (35–40 minuta), a zatim ih oprati u hladnoj vodi, oguliti i iseći na manje komade. Sve sastojke staviti u blender i mutiti sve dok se ne dobije glatka masa. Po želji dekorisati s malo crnog kima i preliti maslinovim uljem. Koristiti kao namaz ili kao prilog jelu.
Foto: Thinkstock
JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA LEKOVITO BILJE!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Lekovito-bilje
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
1 comment
Ako volite cveklu ovo će vam se sigurno dopasti, ja redovno pripremam humus, ovo je nešto skroz drugačije, a tek boja, predivno je na oko 🙂 5+ od mene.