SASTOJCI:
4 dunje srednje veličine
100 g krompira
100 g korena celera
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika putera
8 dl bujona od povrća
2 kašike sitno seckanog peršuna
sok od pola limuna
1 prstohvat šećera
3 kašičice balzamiko sirćeta
so i biber po ukusu
100 g tanko sečene slanine
Priprema:
1 Oprati dunje, oljuštiti ih i sitno iseckati. Oljuštiti i sitno iseckati krompir, koren celera, crni i beli luk.
2 Zagrejati puter na srednjoj temperaturi i propržiti crni i beli luk. Dodati krompir, dunje, celer i bujon. Kuvati poklopljeno oko 20 minuta.
3 Izmiksati čorbu štapnim mikserom. Posoliti, pobiberiti, dodati peršun, šećer i sok od limuna.
4 Propržiti slaninu i ocediti višak masnoće. Sipati čorbu u tanjire i dodati sirće. Odozgo staviti slaninu i posuti peršunom.
Foto: Thinkstock
JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA LEKOVITO BILJE!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Lekovito-bilje
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net