Sve one koji vole da popiju čašu vina posle obroka sigurno će obradovati rezultati istraživanja objavljeni u Časopisu za poljoprivredu i prehrambenu hemiju (Journal of Agricultural and Food Chemistry). Naučnici su uzgajali bakterije odgovorne za pojavu karijesa, a potom su ih potapali u različite tečnosti, uključujući i: crno vino, crno vino bez alkohola, crno vino sa ekstraktom semena grožđa i običnu vodu u koju je dodat 12% etanol. Pokazalo se da crno vino (sa alkoholom ili bez njega) efikasno uništava pomenute bakterije. Takođe, ne treba zaboraviti ni njegovo blagotvorno dejstvo na srce i krvne sudove. Ipak, nemojte zaboraviti najvažnije: dovoljna je samo čaša dnevno.
JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA LEKOVITO BILJE!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Lekovito-bilje
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net