Otkrijte kako da izbegnete infekciju, ali i na koji način možete da ublažite simptome pomoću narodnih lekova
Salmonela je bakterija koja živi u crevima životinja, a na čoveka se prenosi konzumiranjem hrane životinjskog porekla i izaziva infekciju – salmonelozu. To je česta bolest, naročito u letnjem periodu, kada je neophodan poseban oprez u kupovini, pripremi i čuvanju namirnica. Iako se lako leči, u slučaju da se infekcija proširi van creva, odnosno sa unutrašnjih organa na krv, može doći do ozbiljnijih komplikacija opasnih po život. Komplikacijama su podložnija deca, stariji ljudi i osobe sa oslabljenim imunitetom.
Simptomi
Znakovi zaraze ispoljavaju nekoliko sati do nekoliko dana nakon što bakterija prodre u organizam. Javljaju se proliv, mučnina i povraćanje, groznica i povišena telesna temperatura, bol u stomaku, glavobolja, bolovi u mišićima, krv u stolici… Tegobe obično traju od četiri do sedam dana, ali se dešava da prođe i po nekoliko meseci dok se stanje potpuno ne stabilizuje.
Sedam najboljih prirodnih preparata
1. Pomešati 20 g dinjice i po 10 g vranilove trave, lista kupine, petrovca i orahovog lista. U 6 dl ključale vode staviti kašiku mešavine i kuvati još tri minuta. Skloniti sa ringle, poklopiti i nakon pola sata procediti. Piti tri puta dnevno po jednu šolju pre jela…
OSTATAK TEKSTA MOŽETE DA PROČITATE U NOVOM BROJU…