Beli čaj ima blag, nežan, skoro sladak ukus. Bogat je antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Veoma je cenjen i važi za ekskluzivan napitak. Razlog tome je proces njegove pripreme. Najfiniji listovi i vrhovi biljke Camellia sinensis beru se ručno i odmah nakon toga izlažu se pari i suše na suncu. Listovi se beru pre nego što se do kraja otvore i dok su još prekriveni belim vlasima – odatle i potiče ime. Ovaj drevni napitak ublažava posledice dijabetesa. Dobra je zamena za energetske napitke jer povećava energiju i smanjuje stres. Beli čaj blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem. Redovno konzumiranje napitka pomaže u razređivanju krvi, što dovodi do snižavanja krvnog pritiska i nivoa lošeg holesterola. Ispijanje dveju ili triju šolja čaja dnevno arterije održava čistim, a srce zdravim. Beli čaj je takođe dobar za mršavljenje – podstiče gubitak kilograma i topi masne naslage. Sadrži fluorid i druge supstance što povoljno utiču na zdravlje kostiju i zuba.
JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA LEKOVITO BILJE!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Lekovito-bilje
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net